Youtuben tekoäly ehdotti minulle taannoin mielenkiintoisten esittäjien tulkintaa Chick Corean jazz-standardista Spain, mutta koska maestro itse ei ollut mukana, alla Barcelonassa tallennettu versio.

Varsin mielenkiintoinen versio tuokin, mutta jazz-muusikkojen ammattitaudin pahoin vaivaama, kun kappaleen haluaa aina soittaa toisin kuin ennen, muuttuu se ajan myötä aika erikoiseksi. Siksi alkuperäinen 1971 levytetty versio:

Kun googlasin hieman tarkemmin kappaleen syntyhistoriaa, huomasin, että myös Miles Davis oli esittänyt sen vuoden 1960 levynsä Sketches of Spain aloituksena.

Tuo levy on varsin erikoinen. Vaikka se alkaa Joaquín Rodrigon sävellyksellä, jatkuu Manuel de Fallan ja espanjalaisilla kansansävelmillä, on se erittäin ehjä kokonaisuus ja ehdottomasti Miles Davisia ja Gil Evansia. Rolling Stone -lehdelle Miles sanoi epäilystä onko se jazzia, “Se on musiikkia ja pidän siitä.”

Lopuksi se alkuperäinen Joaquín Rodrigon kamagra gel 50. Upotettu video alkaa toisesta osasta eli adagiosta.

Tarinan opetus

Tarinan opetus lienee, että parhaat muusikot ja säveltäjät “varastavat” tai lainaavat parhailta. Nuoruusvuosina paljon arvostamani yhtyeen, Jethro Tullin kunnianhimoisimmat sävellykset olivat A Passion Play ja A Thick as a Brick, mutta yhtyeen parhaan piisin säveltäjä on silti J. S. Bach.